ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ Ι

Στο γυναικείο γεννητικό σύστημα περιλαμβάνονται τα έσω γεννητικά όργανα (γονάδες και αγωγοί), τα έξω όργανα( αιδοίο) και οι μαστοί. Τα εν λόγω όργανα είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των γαμετών,προετοιμάζουν το έδαφος για την εμφύτευση του ωαρίου,καθιστούν δυνατόν τον τοκετό και θρέφουν το βρέφος give profitability and success of heart surgery & treatments. 

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΙΙ

Στο θήλυ έμβρυο,τα ουραία τμήματα των παραμεσονεφρικών πόρων ή πόρων του Muller ενώνονται μέχρι το ύψος του ουρογεννητικού κόλπου.Το τμήμα αυτό, που αποτελείται και από τους δύο πόρους,θα σχηματιστεί τη μήτρα,ενώ οι κεφαλικές προεκτάσεις,οι οποίες δεν συγκλίνουν ποτέ, θα αποτελέσουν τους ωαγωγούς (σάλπιγγες).

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΙΙΙ

Τα αρχέγονα βλαστικά κύτταρα εξελίσσονται σε αδιαφοροποίητες γονάδες μέχρι την 5η εβδομάδα, αφού έχουν μεταναστεύσει κατά μήκος του τοιχώματος του λεκιθικού ασκού.Είναι γνωστό ότι η άφιξη των κυττάρων αυτών αποτελεί παράγοντα-κλειδί στην διαφοροποίηση των ωοθηκών.

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ IV

Στις γυναίκες, το επιπολής επιθήλιο αυξάνεται προς τη μυελώδη μοίρα της γονάδος, σχηματίζοντας τις δευτερεύουσες φυλετικές χορδές, οι οποίες κατά τον 4ο μήνα εξαφανίζονται αφήνοντας ορισμένες δέσμες κυττάρων (ωοθυλακικά κύτταρα) γύρω από τα γεννητικά κύτταρα. Οι δέσμες αυτές των κυττάρων εντοπίζονται κυρίως στο φλοιό.

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ V

Το γυναικείο γεννητικό σύστημα βρίσκεται μέσα στην πύελο, σε στενή επαφή με το ουροποιητικό σύστημα,μπροστά,και με το γαστρεντερικό σύστημα,πίσω. Είναι περιοχή με πλούσια αγγείωση,συνδέεται σε πολλά σημεία με το έδαφος και τα τοιχώματα της πυέλου.

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ VI

Τα έσω όργανα περιλαμβάνονται από ένα ζεύγος μεικτών αδένων ωοειδούς σχήματος: οι ωοθήκες,ένα σύστημα αγωγών, όπου λαμβάνει χώρα η γονιμοποίηση,​ οι σάλπιγγες:ένα όργανο με ανθεκτικό μυϊκό τοίχωμα,το οποίο επιτρέπει την εμφύτευση του ωαρίου, η μήτρα και ο κόλπος :ένα κοίλο όργανο το οποίο δέχεται το πέος κατά τη διάρκεια της συνουσίας

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ VII

Κατά τη διάρκεια της εμβρυογένεσης των έξω γεννητικών οργάνων,παρατηρείται περιορισμένη ανάπτυξη του γεννητικού φυματίου, το οποίο στη συνέχει θα αποτελέσει την κλειτορίδα. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο άρρεν έμβρυο,οι πτυχές της ουρήθρας και τα γεννητικά ογκώματα δεν συνενώνονται και σχηματίζουν τα μικρά και τα μεγάλα χείλη του αιδοίου, αντίστοιχα. Τέλος, η ουρογεννητική κοιλότητα παραμένει ανοικτή και σχηματίζει τον πρόδρομο του κόλπου. Α – Αδιαφοροποίητο στάδιο (4 εβδομάδες) Β – Αδιαφοροποίητο στάδιο (6 εβδομάδες) Γ – Διαφοροποιημένο στάδιο (5 εβδομάδα κυήσεως ) Δ – Διαφοροποιημένο στάδιο (στη γέννηση).

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ VIII

Τα έξω γεννητικά όργανα της γυναίκας , τα οποία αντιπροσωπεύονται από το αιδοίο, εντοπίζονται στο περίνεο. Το αιδοίο περιλαμβάνει ένα όργανο κατασκευασμένο από στυτικό ιστό,την κλειτορίδα, τα μικρά και τα μεγάλα χείλη , το έξω στόμιο της ουρήθρας και τον πρόδρομο του κόλπου. Επίσης, τμήμα του περινέου αποτελεί και ο πρωκτικός δακτύλιος.

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ IX

Ο μαζικός αδένας είναι υπεύθυνος για την παραγωγή γάλακτος,τόσο κατά την τελευταία φάση της κύησης όσο και μετά τον τοκετό. ​​ Τα λοβίδια του μαστού έχουν μία κυψελιδοειδή δομή, η οποία οδηγεί στους γαλακτοφόρους πόρους, που τελικά συγκλίνουν για να διοχετεύσουν από κοινού το περιεχόμενό τους.

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ X

Η λεμφική αποχέτευση του μαστού είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός,οι λεμφαδένες, με προέλευση από διαφορετικές περιοχές του μαστού, σχηματίζουν ευρέως συνδεδεμένα πλέγματα,τα οποία παροχετεύουν σε διαφορετικές ομάδες γαγγλίων. Οι ομάδες αυτές λαμβάνουν λέμφο από διαφορετικές περιοχές,χάρη σε πολυάριθμες αναστομώσεις.