Υπηρεσιες

Ο ιδανικός προληπτικός έλεγχος των γυναικών πρέπει να αρχίζει από την ηλικία των 20 ετών, με μια επίσκεψη για κλινική εξέταση μαστών (ψηλάφηση) από τον ειδικό μαστολόγο ενός οργανωμένου τμήματος μαστού και να επαναλαμβάνεται κάθε τρία χρόνια, έως τα 35. Εάν υπάρχει ψηλαφητό εύρημα τότε ο έλεγχος συμπληρώνεται με υπερηχογράφημα ή και με παρακέντησή του για κυτταρολογική ή ιστολογική εξέταση, προς επιβεβαίωση της διάγνωσης. Μετά τα 35 ο κλινικός έλεγχος πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο και ο περαιτέρω έλεγχος εξατομικεύεται ανάλογα με τα ευρήματα.

Κλιμακτήριο – Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση είναι ένας φυσιολογικός σταθμός στη ζωή κάθε γυναίκας, χαρακτηριζόμενη από οριστική διακοπή της εμμήνου ρύσεως Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται γύρω στα 51 χρόνια, με μια απόκλιση 3-4 ετών. Οφείλεται στη διακοπή της παραγωγής ωοθυλακίων από τις ωοθήκες και σημαίνει το τέλος της αναπαραγωγικής ικανότητας.

Τμήμα Ενδοσκόπησης

Με τον όρο ενδοσκόπηση στην ιατρική, εννοούμε τη χρήση λεπτών τηλεσκοπίων με τα οποία μπορούμε να ελέγξουμε περιοχές του σήματος που δεν είναι άμεσα ορατές με απλή οπτική εξέταση. Έτσι για παράδειγμα η γαστρεντερολόγοι ελέγχουν το στομάχι με γαστροσκόπιση, το παχύ έντερο με κολονοσκόπηση, οι ουρολόγοι την ουροδόχο κύστη με κυστεοσκόπηση, κ.ο.κ.

Παιδική & Εφηβική Ενδοκρινολογία​​

Παιδική και εφηβική γυναικολογία είναι μια εξειδίκευση της Μαιευτικής Γυναικολογίας, που έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει γυναικολογικά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν σε μικρά κορίτσια ή Έφηβες, ηλικίας από νεογέννητα έως και 20 ετών. Η συχνότητα και το είδος αυτών των προβλημάτων, εξαρτάται κυρίως από την ηλικία του κοριτσιού.

Τμήμα Μαστού