Υπηρεσιες

Εφαρμόζονται προληπτικές μεθόδους αναγνώρισης, αντιμετώπισης και παρακολούθησης ολόκληρου του φάσματος των γυναικολογικών καλοήθων και κακοήθων παθήσεων αλλά και πρωτοπόρων τεχνικών, όπως υστεροσκόπηση, λαπαροσκόπηση και ρομποτική χειρουργική.

Προληπτικός Έλεγχος – Check Up

Ο προληπτικός έλεγχος στη γυναικολογία αφορά τη γυναικολογική εξέταση που διεξάγεται περιοδικά, κάποιες συμπληρωματικές απλές εξετάσεις και ιατρική συμβουλευτική. Η διαδικασία του προληπτικού ελέγχου είναι σημαντική για την έγκαιρη διάγνωση συνηθισμένων γυναικολογικών παθήσεων όπως οι λοιμώξεις του κόλπου, οι κολπίτιδες, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, προκαρκινικές αλλοιώσεις του τραχήλου ή της μήτρας και ο καρκίνος του μαστού.

Κολποσκόπηση

Είναι μια απλή, σύντομη και μη επεμβατική γυναικολογική εξέταση, η οποία απεικονίζει σε μεγέθυνση τον τράχηλο της μήτρας σε κλίμακα από 2 έως 60 φορές, μέσω ενός ειδικευμένου εργαλείου, του κολποσκόπιου. Η κολποσκόπηση αποτελεί ένα πολύτιμο διαγνωστικό μέσο για την πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η κολποσκόπηση επιτρέπει στον ιατρό να διαγνώσει ανωμαλίες ή βλάβες οι οποίες δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι.

Οικογενειακός Προγραμματισμός

Ο οικογενειακός προγραμματισμός επιτρέπει την ομαλή εξέλιξη της κύησης και την επιτυχή ολοκλήρωσή της, παρέχοντας σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση τόσο στην έγκυο, όσο και στο σύντροφό της. Με ένα σωστό πλάνο οικογενειακού προγραμματισμού αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες κυήσεις και προγραμματίζεται η άφιξη του νέου μέλους της οικογένειας.

Γυναικολογικά Τμήματα