Ρωτηστε μας

Θα χαρούμε να σας φανούμε χρήσιμοι

Στείλτε μας την ερώτησή σας χρησιμοποιώντας την φόρμα που θα βρείτε στην σελίδα της επικοινωνίας.

Αγαπητή φίλη,
η μείωση της ροής του αίματος συνήθως δεν έχει κάποια ιδιαίτερη συσχέτιση με κάποιου είδους σοβαρή ασθένεια. Φυσιολογική ροή θεωρείται όταν η περίοδος διαρκεί από 1 ολόκληρη ημέρα έως και 7 ημέρες και μπορεί να έχει αλλαγές από μήνα σε μήνα. Η ροή θα μπορούσε να μειωθεί σε καταστάσεις μακροχρόνιας δίαιτας, αναιμίας, έλλειψης σιδήρου, ορμονικών διαταραχών ή βλάβης του ενδομητρίου.Καλό είναι να γίνει μία γενική αίματος, σίδηρος αίματος, ενδοκολπικό υπερηχογράφημα την 12η – 14η ημέρα μετά την αρχή της περιόδου και εάν δεν βρεθεί κάτι παθολογικό να γίνουν ορμονικές εξετάσεις ελέγχου θυρεοειδούς και γεννητικού συστήματος. θυρεοειδούς και γεννητικού συστήματος.

Αγαπητή φίλη,
η λαπαροσκοπική διαθερμία ωοθηκών είναι μία τεχνική που πιστεύεται από ορισμένους ότι βοηθά στην ωορρηξία γυναίκες που από μόνες τους δεν κάνουν. Εσείς λογικά χρειάζεστε πλήρη έλεγχο διερεύνησης επαναλαμβανόμενων αποβολώ

Αγαπητή φίλη,
Τα αντιπατρικά αντισώματα αποτελούν μία υποθετική “ουσία” ή “ουσίες”, των οποίων η χημική και η βιολογική σύσταση δεν είναι ακόμη γνωστή.
Γίνεται μία έμμεση ανίχνευση της παρουσίας τους με διάφορες ειδικές αιματολογικές μεθόδους εκ των οποίων η πιο αξιόπιστη θεωρείται εκείνη με την χρήση της τεχνικής που λέγεται κυτταρομετρία ροής.Η θεωρία που συνέδεε την απουσία τους με την πιθανότητα παλίνδρομης κύησης και η χρήση του εμβολίου πατρικών λεμφοκυττάρων ως μέσου θεραπείας δεν κατάφερε να μας δώσει πιστικές απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για τον ακριβή βιολογικό ρόλο τους. Γι` αυτό το λόγο η εξέταση δεν κατέχει κάποιο ιδιαίτερο βαθμό αξιοπιστίας.

Αγαπητή φίλη,
για την ύπαρξη μόνο νεκρών σπερματοζωαρίων στο σπέρμα συχνά ευθύνονται χρωμοσωμικές βλάβες, ορμονικές διαταραχές και χρόνιες φλεγμονές. Ο σύζυγος πρέπει να κάνει ανάλογο εργαστηριακό έλεγχο. Στην τυπική εξωσωματική γονιμοποίηση, τα νεκρά σπερματοζωάρια δύσκολα γονιμοποιούν. Θα μπορούσε πιθανόν να βρεθούν ζωντανά σπερματοζωάρια μετά από παρακέντηση των επιδιδυμίδων ή των όρχεων.

Αγαπητή φίλη,
το Πάπ τέστ, ως γνωστόν, αποτελεί μία πολύ βασική προληπτική εξέταση για την έγκαιρη ανίχνευση κυττάρων που ενδεχομένως τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουν καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας εάν δεν αντιμετωπισθούν σωστά. Όταν κάποια από τα κύτταρα δεν έχουν σαφείς κακοήθεις χαρακτήρες αλλά δεν είναι ούτε φυσιολογικά κατατάσσονται στην κατηγορία ASCUS. Ο χαρακτηρισμός αυτός συνήθως δεν υποδηλώνει ανησυχία. Χρειάζεται όμως να γίνει κολποσκόσηση, ενδεχομένως λήψη μικροβιοψιών και τακτική παρακολούθηση.

Αγαπητή φίλη,
εάν με ρωτάτε για πολύποδα της μήτρας, αυτός είναι μία προεξοχή των κυττάρων της εσωτερικής της επιφάνειας. Είναι κατά κανόνα καλοήθης και χρειάζεται αφαίρεση όταν έχει μεγάλες διαστάσεις και προκαλεί έντονα συμπτώματα αιμορραγίας.

Αγαπητή φίλη,
εφ΄όσον οι εξετάσεις που κάνατε για να διαπιστώσετε τυχόν συγκεκριμένο αίτιο που προκάλεσε την παλινδρόμηση της κυήσεως ήταν φυσιολογικές, μπορείτε να μείνετε ξανά έγκυος μετά από περίπου 2 μήνες.

Αγαπητή φίλη,
το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών είναι μία διαταραχή άγνωστης εν γένει αιτιολογίας, που εμφανίζει, κατά περίπτωση και βαρύτητα, ακμή, υπερτρίχωση, παχυσαρκία και αμηνόρροια (έλλειψη ή πολύ αραιή περίοδος). Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 400.000 Ελληνίδες με “πολυκυστική εικόνα” ωοθηκών. Πολύ λίγες όμως από αυτές έχουν και το σύνδρομο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη οριστική θεραπεία, και η αντιμετώπιση αποσκοπεί στην απάλειψη των ενοχλημάτων. Στις γυναίκες που, λόγω ανωμαλιών της περιόδου, δυσκολεύονται να μείνουν έγκυες, ακολουθούμε θεραπευτικές αγωγές πρόκλησης ωορρηξίας.

Αγαπητή φίλη,
λαμβάνοντας υπ`όψιν μόνο την ηλικία των 35 ετών, υπάρχει πιθανότητα γέννησης παιδιού με σύνδρομο Down σε 1 στις 350 περιπτώσεις. Από την άλλη πλευρά πρέπει πάντα να γνωρίζουμε ότι 1ο: η πιθανότητα να προκληθεί βλάβη και αποβολή μιάς φυσιολογικής κύησης μετά από αμνιοπαρακέντηση είναι περίπου 1 στις 200 περιπτώσεις και 2ο: η αμνιοπαρακέντηση μας βοηθά να διαγνώσουμε μόνο τις χρωμοσωμιακές ανωμαλίες,ενώ δεν έχουμε διάγνωση για άλλες γονιδιακές και συγγενείς ανωμαλίες του εμβρύου.Για να έχετε πιό αξιόπιστη και συγκεκριμένη άποψη για τον κίνδυνο συνδρόμου Down στο έμβρυο,πρέπει να έχετε είτε το αποτέλεσμα της αυχενικής διαφάνειας και της εξέτασης PAPP-A στην 11η-14η εβδομάδα κύησης είτε του Α-τέστ και του υπερηχογραφήματος στην 16η-19η εβδομάδα κύηση.

Αγαπητή φίλη,
η διακοπή των διάφορων ενοχλημάτων της εγκυμοσύνης δεν σημαίναι απαραίτητα ότι κάτι δεν πάει καλά.Αυτά άλλωστε σταδιακά είναι αναμενόμενο να σταματήσουν μέχρι τον 3ο μήνα.Οποτεδήποτε πάντως υπάρχει ανησυχία για την πορεία της κύησης καλόν είναι να γίνεται το κατάλληλο υπερηχογράφημα.

Αγαπητή φίλη,
το αιμορραγικό ωχρό σωμάτιο ή ωχραιμάτωμα είναι μία από τις συχνές λειτουργικές κύστεις των ωοθηκών όπου μέσα στην ωοθήκη μετά την ωορρηξία μαζεύεται αίμα.Συνήθως προκαλεί λίγο πόνο και απορροφάται μόνο του χωρίς ιδιαίτερη φαρμακευτική αγωγή μέσα σε 4-8 εβδομάδες. Δεν έχει σχέση με την ένεση Pregnyl.

FAQ